Ayurveda

Ajurvedske kreme protiv hemoroida i dekubitusa

Hemoroidi ili šuljevi su među najčešćim zdravstvenim problemima savremenog čoveka. Statistike kažu da skoro da nema osobe starije od 50 godina koja nije bar jednom u životu imala problem sa hemoroidima. Uglavnom obolevaju ljudi stari između 45 i 65 godina. Dešava se da i mlađi imaju simptome hemoroidalne bolesti.

Ajurvedske kreme protiv hemoroida i dekubitusa

 

Osnova ovih supozitorija je prečišćeni puter Gi sa kombinacijom visokog procenta kurkume. Gi puter  je jedno od najčuvenijih i najšire korišćeno sredstvo i za spoljnu i unutrašnju primenu u Indijskoj tradicionalnoj medicini – Ajurvedi. To je prečišćeni puter, kome se sporim kuvanjem eliminišu: ugljeni hidrati, belančevine, proteine, voda i ostane čista posna mast - ulje.

900 RSD
Ajurvedska krema protiv hemoroida

Ova fina masna krema, bogata hladno cedjenim uljima rastavića i lana pomoćiće vam kod problema sa hemoroidima. Glatkoću i masnoću joj daje osnova kreme, puter Gi, kome je dodato još i eterično ulje limuna i lavande. O puteru Gi sam pisala više puta na stranici, ali da ponovim da, Gi je prečišćeni puter, kome se sporim kuvanjem eliminišu: ugljeni hidrati, belančevine, proteine, voda i ostane čista posna mast - ulje.

1.500 RSD
Ajurvedska krema protiv dekubitusa

 

Za dekubitus važi ono čuveno pravilo „Bolje sprečiti nego lečiti“! Za tu namenu sam i napravila jastuke za dekubitus. E sada, ako je već došlo do toga da ležeći pacijent dobije dekubitus, i dalje treba razmišljati o tome da se koriste antidekubitus jastuci, a kao dodatno sam napravila i ovu ajurvedsku kremu na bazi Gi putera, obogaćenu sa hladno cedjenim uljima nevena i susama, i eteričnim uljem lavande. U sve to sam dodala i hajdučke trave, čuvena od vajkada po svojim lekovitim svojstvima. Kao što se da videti, krema je potpuno organska!

1.500 RSD
kurkuma lek za sve bolesti

Pogledajte samo na internetu, televiziji, u novinama, svi pišu o čudotvornom korenu nalik djumbiru. KURKUMA!  Tačnije žuti prah, ili kako ga Indijci nazivaju sveti prah, zbog svoje neverovatno velike iscelivačke moći. Kurkumin, glavni sastojak kurkume začudžuje savremenu medicine, jer ispitivanja pokazuju da nijedan drugi lek nije efikasniji za upalu u telu od kurkume.

800 RSD
Haritaki prah

Od kada postoi civilizacija, lekovite biljke su nalazile značajno mesto u lečenju raznih bolesti. Terminalia chebula, poznatija kao Haritaki, (kudakkai) na Tibetu se naziva "kraljem medicine", pa zbog svoje velike moći lečenja svrstava se medju prvim biljkama koje koristi ajurvedska medicina.

Tradicionalno u narodnoj medicini su je koristili za bolesti srca, bešike, čireve, dijareje, povraćanja, lečenje astme, gihta, kožna obolenja, za zarastanje rana. Kasnije se pokazalo da biljka poseduje više farmakološke i lekovite aktivnosti.

0 RSD