Jastuci za meditaciju

Jastuk za meditaciju Polumesec

Ovaj prelepo dizajnirani jastuk u obliku polumeseca napravljen je tako da pomogne u zdravom, pravilnom držanju kičme a pritom idealan za meditaciju gde sedite skrštenih nogu. Taj sed otvara karlicu, stvara prirodne krivine u lumbalnom i vratnom delu kičme, opušta vrat i ramena i omogućava da kolena lagano padnu na pod a gležnjevi lako savijaju.

Mnogi ljudi su otkrili da su im upravo ovi jastuci poboljšali sedeći položaj u svakodnevnom životu a neki su na taj način prihvatili meditaciju sa manje fizičke nelagodnosti. Takodje su idealni za majke dojilje.

3.200 RSD
jastuk zafu za meditaciju

Ovaj raskošni jastuk je dizajniran da pomogne u zdravom, pravilnom držanju kičme a pritom idealan za meditaciju gde sedite skrštenih nogu. On je idealan za one vežbače joge i praktikante meditacije čija kolena/butine još nisu stigli do poda nego su im još delimično u vazduhu. Ovaj položaj prepletenih nogu stvara prirodne krivine u lumbalnom i vratnom delu kičme, opušta vrat i ramena i time popravlja držanje kičme, stoga je idealan i za one koje vole da sede na podu.
Jastuk je odlična dekoracija za vaš dnevni boravak.

3.200 RSD
Jastuci za meditaciju od heljde

 

Heljdini jastuci za meditaciju, “Zafu” i “ Polumesec” 

 

Vaša heljda 

Zabuton jastuk-prostirka za meditaciju

 

Zabuton je japanski jastuk za sedenje. Koristi se kada se sedi na podu. Obično svako mesto u Japanu gde je sedenje na podu, obezbedjeno je upravo ovim zabuton jastukom.

U svetu, pa i kod nas ovaj jastuk „Zabuton“ koristi se u kombinaciji sa „Zafu“ jastukom. Koriste ga praktikanti Zazen meditacije. Idealan je za sve meditante, jer u tom položaju kolena i skočni zglobovi su na mekanom jastuku, i ne dodiruju tvrdo tlo.

5.000 RSD