Ajurvedska krema protiv dekubitusa 125ml

Ajurvedska krema protiv dekubitusa
1.500 RSD
-+

 

Za dekubitus važi ono čuveno pravilo „Bolje sprečiti nego lečiti“! Za tu namenu sam i napravila jastuke za dekubitus. E sada, ako je već došlo do toga da ležeći pacijent dobije dekubitus, i dalje treba razmišljati o tome da se koriste antidekubitus jastuci, a kao dodatno sam napravila i ovu ajurvedsku kremu na bazi Gi putera, obogaćenu sa hladno cedjenim uljima nevena i susama, i eteričnim uljem lavande. U sve to sam dodala i hajdučke trave, čuvena od vajkada po svojim lekovitim svojstvima. Kao što se da videti, krema je potpuno organska!

O puteru Gi sam pisala više puta na stranici, ali da ponovim da, Gi je prečišćeni puter, kome se sporim kuvanjem eliminišu: ugljeni hidrati, belančevine, proteine, voda i ostane čista posna mast - ulje.

Neven, ili u narodu poznat kao „Biljka kože“ koristi se za spolnju i unutrašnju upotrebu i koristi se kada postoje ciste, čirevi, ekcem, razne kožne upale i infekcije, rane, gnojne rane i rane koje teško zarastaju...itd.

U ovom slučaju ulje nevena sam dodala jer je nezamenjivo kod lečenja rana od dekubitusa. To ulje leči i sprečava upalne promene kože, uništava različite bakterije, gljivice i viruse.

Susamovo ulje ishranjuje i regeneriše kožu. Ovo ulje sadrži jedinstvene antioksidante: Sezamin i Sezamolin, koji nisu pronadjeni u drugim uljima.

Ulje lavande ima lekovito dejstvo na širok spektar bolesti. Ima antibiotsko svojstvo, regeneriše tkivo i celokupni organizam. Lavandino ulje, možemo da nanosimo direktno na kožu jer ima snažno antiseptičko dejstvo.

Hajdučka trava je biljka koja leči mnoge bolesti. Fino samlevena kao prah,odavnina se koristila tako što se direktno posipala na rane.

Tanini i etarsko ulje doprinose sprečavanju zagnojavanja rana i njihovom brzom zarašćivanju i ublažavanju bola.

Kremu nanosimo više puta na dan, na ranu i oko rane. Koristite ovu kremu u kombinaciji sa Antidekubitus jastucima od heljde.

Pakovanje od 125ml.

Čuvati u frižideru.

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120