Zrno heljde sa mlekom

Heljdino zrno sa mlekom i cimetom

 

Ovaj kraljevski obrok, bi trebao svima nama da postane svakodnevni.

Brzo se sprema, a o blagodetima heljde da se ne ponavljamo, kliknite na link pa se podsetite: Sve o heljdi

 

Recept:

Properite 150 gr. zrno heljde i nalijte sa odprilike 1,5dl vode. Kada to provri i voda ispari, nalijte sa 2,5-3dl mleka. Kuvajte 15-tak minuta na jakoj vatri, odnosno dok zrno ne smekša i ne dobije se gusta smesa. Povremeno promešajte, da vam šerpica ne zagori, kao meni sada. Spremam heljdu i pišem recept, hahaha..

Kada je zrno skuvano, dodajte neko sladilo po želji. Poslužite zrno sa cimetom ili nekom vrstom džema.

 

Roza, kraljica heljde

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120