Jastuk protiv krivljenja kičme (Skolioza i Kifoza)

Jastuk protiv krivljenja kičme (skolioza, kifoza)
1.900 RSD
-+
Jastuk protiv krivljenja kičme (skolioza, kifoza) za decu i odrasle
Jastuk protiv krivljenja kičme (skolioza, kifoza) za decu i odrasle
Jastuk protiv krivljenja kičme (skolioza, kifoza) za decu i odrasle
jastuk za zdravu kičmu sa rupom
jastuk za zdravu kičmu sa rupom
jastuk za zdravu kičmu sa rupom

 

Jedan od preduslova za nastanak skolioze i kifoze, je predugo sedenje na neudobnim i tvrdim stolicama, foteljama...itd. Dok sedite pritisak na kičmu sa karličnog dela je dva-do tri puta veći nego kada stojite. To znači da se kičma dok sedite ceo dan brže oštećuje i krivi, nego dok stojite ili šetate.

Skolioza, je jedan od najčešćih deformiteta kičme.

Prilikom krivljenja kičme, dolazi do raznih deformacija celog tela, pogotovo vratnog dela kičme. Ovaj takozvani „S“ položaj kičme, izaziva  pritisak na nerve koje izlaze iz kičmenog kanala, čime su njihove funkcije onemogućene. Tako upaljeni nervi koji izlaze iz kičme onemogućavaju rad ekstremiteta (ruke i noge), i otežavaju cirkulaciju krvi do vratnog dela kičme i glave.

Skolioza je ozbiljan deformitet kičme i pojavljuje se najčešće tokom rasta dece u pubertetu od 10-17 godina. Ako se na vreme ustanovi, ovaj poremećaj se leči vežbama i povećanjem mišićne mase.

Kifoza, (pogrbljeno, povijeno) držanje kičme koje nastaje usled preranog uspravljanja deteta (bebe), pa kasnije od sedećeg položaja u klupi pa do puberteta i naglog rasta kostiju,  te nemogučnost snage mišića da isprati njihovu dužinu.

I kod jednog i kod drugog problema kičme najbitnije su vežbe tokom puberteta, povećanje mišićne mase i pravilno sedenje.

Jastuk sa rupom u sredini, punjen ljuspicama od heljde, je anatomskog oblika da udobno, bezbrižno i dugo sedite, a da pritom kičma slobodno visi u rupi i omogući dobru cirkulaciju krvi.

Roza

cena: Jastuk za decu     1.600 din.

         Jastuk za odrasle  1.900 din.

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120