Brašno i zrnevlje

Brašno od heljde - bez glutena

Brašno, koje se dobija mlevenjem oljuštenog zrna heljde, je vrlo ukusno i hranljivo. Koristi se za pripremanje  palente, hleba i peciva (kao dodatak drugih žitarica), pita, palačinki, torti i drugih specijaliteta, kao i testa za rezance. Heljdino brašno se koristi  kao dodatak drugim vrstama brašna.  Brašno heljde je tamne boje i nije glatke strukture. Heljda je bogata ugljenim hidratima, lako je probavljiva, ne podiže nivo glikoze u krvi, pa je pogodna, kako za lica s poremećenom probavom, tako i za dijabetičare. Ne sadrži gluten!

Heljdino zrno

Podsetimo samo da se u ishrani čoveka koristi samo oljušteno zrno heljde.
Zrno heljde je jako slično pirinčanom, pa se tako može zrno pirinča zamenuti sa zrnom heljde i dobijemo jelo bogatijem sa prehrambenim vrednostima a i lakše se vari.

Dakle slobodno eksperimentišite, kuvajte ga kao kašu, varivo, dodajte ga varivama od povrća, a ono najbolje ćete iz zrna da izvučete na taj način što će te ga isklijavati.

 

Heljda musli bar, energetski bogata poslastica sa pečenim zrnom heljde.

Bogata žitaricama, je idealna za doručak, užinu ili večeru.

Ne sadrži beli šećer!

Sastav: Med, malteks, pečeno zrno heljde, ovsene pahulje, ekspandirani ječam I pirinač, kikiriki, suncokret, suvo groždje, susam, korn flakes, GI

Pakovanje od 100 gr.

 

NAPOMENA: Ovaj proizvod, ne proizvodimo!