Brašno od heljde - bez glutena

Brašno od heljde - bez glutena
Brašno od heljde - bez glutena

Brašno, koje se dobija mlevenjem oljuštenog zrna heljde, je vrlo ukusno i hranljivo. Koristi se za pripremanje  palente, hleba i peciva (kao dodatak drugih žitarica), pita, palačinki, torti i drugih specijaliteta, kao i testa za rezance. Heljdino brašno se koristi  kao dodatak drugim vrstama brašna.  Brašno heljde je tamne boje i nije glatke strukture. Heljda je bogata ugljenim hidratima, lako je probavljiva, ne podiže nivo glikoze u krvi, pa je pogodna, kako za lica s poremećenom probavom, tako i za dijabetičare. Ne sadrži gluten!

Najčuvenije jelo je kaša od heljde i u Rusiji skoro svaka porodica počinje dan sa kašom. Skuva se u mleku ili vodi, slatka ili slana.

Heljdina lekovita svojstva: jača organizam, podmlađuje krvne sudove, otklanja umor,  povećava cirkulaciju u rukama i nogama,  povećava lučenje urina. Odlična je za pamćenje i koncentraciju (naročito za starije osobe). Snižava pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju. Pokazala se odlična i u lečenju bolesti pluća i bubrega. Preporučuje se kod osoba s probavnim smetnjama, rekonvalescentima i starijim osobama. Doprinosi pravilnom radu creva, pogodna je za vegetarijansku ishranu (jer sadrži sve esencijalne amino kiseline).

Jednostavno rečeno ”HELJDA ZA SVAKOGA”

 

Težina 1kg

Napomena: Brašna više nemamo u ponudi.

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120