Haritaki prah (Terminalia chebula)

Osnovna slika: 
Haritaki prah (Terminalia chebula) 1/1
Haritaki prah
0 RSD
-+
Haritaki prah
Haritaki prah, kudakkai
Haritaki prah
Haritaki prah, kudakkai

Od kada postoi civilizacija, lekovite biljke su nalazile značajno mesto u lečenju raznih bolesti. Terminalia chebula, poznatija kao Haritaki, (kudakkai) na Tibetu se naziva "kraljem medicine", pa zbog svoje velike moći lečenja svrstava se medju prvim biljkama koje koristi ajurvedska medicina.

Tradicionalno u narodnoj medicini su je koristili za bolesti srca, bešike, čireve, dijareje, povraćanja, lečenje astme, gihta, kožna obolenja, za zarastanje rana. Kasnije se pokazalo da biljka poseduje više farmakološke i lekovite aktivnosti.

Terminalia chebula, glavni je sastojak najpopularnije bilnje formule Triphala, koja se koristi za disfunkciju jetre i bubrega.

Ajurvedska medicina stara 5000 godina, sve više zauzima mesta u lečenju raznih bolesti i u velikoj je prednosti u odnosu na klasičnu medicinu, zbog svog neinvanzivnog pristupa, i odsustva toksičnih materija.

Terminalia chebula, raste širom južne i jugoistočne Azije, Indija, Šri Lanka, Butan, Nepal, Bangladeš, Mjanmar, Kambodzu, Laos, Vijetnam,Indonezija, Malezija, Pakistan, Tajland.

Ova čudotvorna biljka koristi se za lečenje svih bolesti. Dubinski čisti toksine i jača imunitet.

Blagotvorno deluje na želudac i probavu, a veruje se da smiruje i sindrom propustljivih creva. Potiče mršavljenje, poboljšava vid. Smanjuje uticaj štetnih masnoća iz hrane. Jača rad srca, čisti krvne sudove.

Odličan protiv glavobolje, poboljšava pamćenje.

Odličan je i za lečenje hemoroida, dezinfekciju i zarastanja rana, lečenja raznih osipa na koži, akne, a može da se koristi i kao antibakteriski oblog.

Koristi se razredjen sa mlakom vodom, a može da se napravi i pasta, (tako što se pomeša sa vodom, ili sa kokosovim uljem,  ili puterom Gi, ili medom).

Uzima se oralno pola kašikice razmućeno u mlakoj vodi, ujutru i uveče. Cilj je da se zadrži što više u usnoj duplji, da pljuvačka počne da se luči, i na taj način najbolje se ostvari njegovo delovanje.

Kao pasta, maže se na problematični deo kože ujutru i uveče. Pastom mažete desni da se uspori njihovo povlačenje, i zaustavi nastanak karijesa.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, zbog laksativnog dejstva. Osobe skoje se leče od dijabetesa, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom.

Organski prah ploda biljke Haritaki, (kudakkai) 100%

Kvalitet kontroliše, labaratorija  Enološke stanice d.o.o Vršac

Zemlja porekla Indija. 

Ovaj proizvod, nemamo više u ponudi!

 

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120