GI Puter 600gr

GI Puter
0 RSD
-+
prećišćeni puter Gi
puter gi
prećišćeni puter Gi
prećišćeni puter Gi

GI Puter je poreklom iz Jugoistočne Azije a koristi se najviše u Indiji i Pakistanu. To je prečišćeni puter (naš narod ga zna pod imenom “maslo”), odnosno puter oslobođen vode, proteina, zasićenih masnih kiselina, laktoze i ostalih čvrstih komponenti mleka. Koristi se kao zamena za ulja i ostale masnoće u svakodnevnom kuvanju, kao namaz umesto putera, margarina. Veoma je pogodan za prženje, jer se za razliku od ostalih masnoća ne raspada na visokim temperaturama (“tačka dimljenja” mu je preko 250 C) i zadržava svoj prirodni ukus. Probajte da pržite/dinstate povrće – osvojiće vas njegov ukus i miris. GI ima sposobnost da upija lekovita svojstva biljaka i da ih pojačava,
pa se zbog tog često koristi u medicini i kozmetici.
Bogat lako varljivim masnim kiselinama “kratkog lanca” i vitaminima A, D, E i K. Sadrži, takođe, 3% linolske kiseline koja je moćan antioksidant a mogu ga koristiti i osobe osetljive na laktozu jer se u procesu pričišćavanja kuvanjem uklanja laktozni sadržaj.

Lekovita svojstva Gi -a: balansira višak stomačne kiseline, poboljšava probavu, utiče na kvalitet pamćenja i učenja, usporava starenje organizma, podiže imunološki sistem organizma. Kod spoljne upotrebe smiruje iritirane sinuse (nanosi se na unutrašnju stranu nosa), pomešan sa medom zaceljuje rane i smiruje upalne procese i plikove, pomešan sa biljkama (ruzmarin, kamilica itd) blagotvoran je prilikom masaže osetljive kože.

Gi spada u lako svarljive masnoće i naš organizam ga koristi kao izvor energije, sporo sagoreva i tako snabdeva organizam energijom tokom čitavog dana. Jedna kašičica Gi -a (5g) sadrži 45 kalorija, 0,0g proteina, 0,0g ugljenih hidrata, 0,0g vlakana.

Rok trajanja je neograničen a što je Gi stariji nutritivna svojstva su mu sve veća. Dobro je poznato da služi kao ayurvedski lek.
Kada otvorite teglu, pažljivo koristite da ne dodje u dodiru sa vodom..
Zbog zakona I zakonica, ne sme na tegli stajati  da je rok neograničen, pa smo napisali 18 meseci 

NEMA NA STANJU!

Neto težina 600 grama (tegla od 720gr)

Rok tarajanja 18 meseci


 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120