Zelena salata sa svežim klicama

Zelena salata sa svežim klicama
Zelena salata sa svežim klicama

Za sve one koji vole salate, jedna jednostavna salata sa puno vitamina i enzima!

Potrebna je jedna zelena salata, jedna glavica crvenog luka, mešavina svežih klica, maslinovo ulje, so, i lumun.

Najveći akcenat stavljam na sveže klice! Razlog je što proklijalo seme je od neprocenjivog značaja za ishranu i zdravlje, jer sadrži pravo bogatstvo vitamina, minerala, belančevina i naročito enzima. Tajna sa enzimima je u tome što se hrana počinje variti već u želucu jer ima “sve što treba”, dakle, i enzime za varenje masti i za varenje belančevina i ugljenih hidrata. A kada jedemo nezdravo (belo brašno, beli šećer itd), telo mora prvo da proizvede enzime kako bi hrana bila svarena (upotrebljena), pa se telo više “muči” nego što se hrani.

Nema namirnice koja je toliko bogata vrednim hranljivim sastojcima, sa uravnoteženim hemijskim sastavom, a da je istovremeno niske kalorijske vrednosti. Klice sadrže veliku kolicinu vitamina B grupe, E vitamina, vitamina C, provitamina A, lako svarljive belančevine, ugljene hidrate, masti i enzime. 

Neki ne vole ukus klica, što nije razlog da ih ne uvrste u svoj jelovnik. Spremljene na ovaj način, maskiramo ih sa drugim ukusima!

Meni lično ukus klica je božanstven, pogotovo kada su sveže!

Evo i linkove, na koji možete da se informišete kako da sami napravite klice:

1. Klice od heljdinog zrna

2. Sveže klice

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120