Vežbe, preventiva i lek za hemoroide

Vežbama protiv hemoroida
Vežba za jačanje sfinktera
kegelove vežbe protiv hemoroida

Osobe sa hemoroidima i one koji nemaju taj problem, kao lek i preventivu treba da rade odredjene vežbe, koje jačaju mišiće zadnjice,  komplet donji deo stomaka a pogotovo analni deo. Ako primetite da vam neka vežba ne odgovara, već vam je neugodna i bolna, onda je nemojte raditi. Izaberite pravu vežbu za vas, ali nemojte da vas bol natera da odustanete.

Izbegavajte vožnju bicikla, i vežbe koje zahtevaju sedenje. Plivajte, šetajte, trčite, radite čučnjeve, vežbajte jogu, zategnite mišiće gluteusa. Sa takvim vežbama povećaće se protok krvi  a mesta koja su ugrožena dobiće više kiseonika i hranjivih materija.

Naglasiću dve vežbe od bitnog značaja, a to su Kegelove vežbe i vežbe za jačanje sfinktera.

Sfinkter, jačamo tako što stiskamo i puštamo analne mišiće. To možemo da radimo dok stojimo, sedimo, ležimo. Radite koliko vam prija, kontraefekta nema. Što su jači mišići to je prokrvljenost analne regije veća a opasnost od hemoroida sve manja. Dole navedena fotografija pokazuje nam položaj koji vežbamo dok smo kod kuće.

Kegelove, vežbe za muškarce i žene, su odlične za jačanje mišića dna karlice.

To su mišići koji podržavaju bešiku, creva i vaginu kod žena. Kegelove vežbe radite tako što stiskate mišiće polnih organa, kao da hoćete da na čas zaustavite mokrenje, i ponovo pustite. Tačnije kod muškaraca je to (PC - Musculus pubococcygeus), a osetite ga tako što dok mokrite probajte da zaustavite na tren mokrenje. Kada to budete uradili više puta, osetićete koji je to mišić i tako nastavite vežbanje, Pazite samo da ne uključujete stomačne ili glutealne mišiće.Kod žena je tako da na par sekundi stegne vaginalno pubične mišiće i pusti. Da bi najbolje osetila koji su to mišići, napravi test sa zaustavljanjem mokrenja. Kegelove vežbe lično radim sama a počela sam intuitivno pre mnogo godina, a da i ne znam ništa o tome. Dobrobit radeći ove vežbe nije samo jačanje mišića karlice, analne mišiće, već na taj način poboljšavamo i sexualno zadovoljstvo. Radeći kegelove vežbe, muškarci bolje ostvare erekciju i kontrolu prerane ejakulacije, dok žene imaju jače orgazme. Što je protok krvi veći, seksualno zadovoljsto biva još veće. Vežbe su odlične i za lečenje bolne i otečene prostate.

Ove zgodne vežbice isto kao i one prethodne radite uvek i svugde. Radeći ih vi ste na dobitku!

Osim ove dve jednostavne vežbe koje ne traže ništa već samo da ih se setite i često radite, ne zaboravite i na ishranu koja treba da sadrži mnogo vlakana, i pijte puno vode.

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120