Torta sa jagodama

torta sa jagodama

Ovaj recept je iz glave, a sastojke sa onim što sam imala u kući.

Piškot: 3 patčija jaja, 2 kokošja, izmuti se dobro sa 10 kašika braon šećerom. Kada to dobro izmutimo, dodamo 5 kašika brašna i na vrh noža peciva. 

Pečemo u kalupu, kao i obično kada pečemo bilo koji piškot. 

Fil: U pola litre vode stavite dve kašike mleka u prahu kokosovo. 40 gr. šećera. To da provri, a u medjuvremenu izmutimo 4 žumanjaka sa 40 gr. šećera i 80 gr brašna. Od napravljenog mleka kokosovog, sačuvamo malo pre kuvanja pa dodamo u ovu smesu sa brašnom, da se bolje izmuti. Žuti fil dodamo u vrelo mleko i dobro promešamo. Dodajte i aromu vanile.

Kada se prohladi, dodamo 100 grama maslaca. U dobro prohladjen fil dodamo 2 belanca koja smo prethodno izmiksali. 

Piškot delimo na dva dela, mažemo sa filom, pa od gore naseckane jagode. završimo sa filom i slojem jagoda. Od gore na torti stavimo puno šlaga. Torta posle svega toga ide u frižider a mi jedva čekamo da se prohladi. 

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120