Spelta - Krupnik

ljuspa od organske spelte

SPELTA - KRUPNIK

 

Spelta je žitarica poreklom iz Južne Azije. Decenijama je korišćena za ishranu konja, dok danas ova žitarica koja nosi i naziv  Krupnik, ima široku primenu u ljudskoj ishrani. Spelta je sve traženija zbog nižeg sadržaja glutena,  za razliku od obične pšenice. Ipak se ne preporučuje za ishranu kod osoba alergičnih na gluten. Spelta ima orašasti ukus i bogata je kalcijumom, magnezijumom, selenom, fosforom, cinkom i sadrži skoro sve vitamine B grupe. Spelta održava normalan nivo šećera u krvi zbog relativno niskog glikemiskog indeksa. Prednosti krupnika je što ljudski organizam lakše vari od obične pšenice.

Zbog svog bogatog sastava, spelta se preporučuje za ishranu kod lica koje osećaju slabost, migrene, kod problema sa varenjem, protiv proliva, i stomačnih grčeva.

Spelta je organskog porekla. Njena ljuspa, opna je robusitija od obične pšenice, u kom je zrno zaštićeno od raznih insekata, pa i pesticida. Gledano sa te strane, kako je zrno jako, daje se utisak da jača imunitet. Spelta nam je obezbedila sve sastojke potrebne za život!

 

Kada se zrno spelte očisti od opne, ostane čista ljuspa sa prelepim mirisom sena-slame. Od tih ljuspica se  prave anatomski jastuci za spavanje, slične heljdinim, Antihemoroid i Antidekubit jastuci. Prave se trudničke jastuke, jastuke za bebe, putne jastučiće, jastuci za meditaciju, razne prostirke i dušeke, 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120