Recept:
Umutimo penasto 150 grama kvalitetnog putera sa 150 grama šećera. Zatim uz neprestano mešanje dodamo 6 žumanjka, jedno po jedno, 150 grama kvalitetne čokolade za kuvanje, prethodno otopljenu na pari, kašiku po kašiku. Onda sledi 150 grama brašna, takodje kašika po kašiku. Na kraju dodamo dobro ulupan sneg od 6 belanaca sa 30gr šećera i pažljivo umešamo lagano sve zajedno. Masu izručite u kalup za tortu, prethodno namazanim puterom i obložen hartijom za pečenje.
Peče se na 200 stepeni, oko sat vremena. Procenite sami, kada je gotovo.
Pečenu tortu, ohladimo, prerežemo na pola i premažemo sa dve kašike pekmezom od kajsija. Može bilo koji drugi pekmez, ako nemate od kajsija.
Glazura:
Topimo na pari 180 grama čokolade za kuvanje. Posebno ¼ šoljice šećera i 1/3 šoljice vode da provri, pa postepeno dodamo rastopljenoj čokoladi. Na kraju dodamo kašičicu putera, da dobijemo sjaj. Sve dobro otopimo i promešamo, prelijemo tortu i stavimo da se hladi.
Torta je najbolja kada odstoji jedan dan.
Saher torta je prelepog ukusa i mirisa. Pravila sam je uoči Nove nam, 2013 godine.
30.12.2012
Roza
Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120