Rozine blitva sarmice - zdravi recepti

sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom
sarmice sa blitvom

Obavezno pravite, jer je mnogo ukusno !

Recept:

Obarite pirinač i ostavite sa strane. Potopite sojine ljuspice i ostavite sa strane.

Propržite jedan crni luk, dodajte sitno seckane drške od blitve i pržite sa malo vode da se drške smekšaju. Kada su mekane dodajte soju i pirinač, posolite i pobiberite. Ovde umesto soje možete da dodate skuvano zrno heljde. Možete i samo zrno heljde bez pirinča. Ma, možete da pravite razne kombinacije u zavisnosti šta više volite.

Listove blitve polijemo sa vrelom vodom da smekšaju. Procedimo i spajamo dva lista ili jedan ako je blitva velika, dodamo kašiku nadeva i smotamo kao sarmu. Ja stavljam po dva-tri lista, jer obožavam blitvu.

Kada smo to uradili napravimo tanku zapršku od ulja, brašna, soli i vode (gustina nalik krem supi).  Polijemo sarmice i zapečemo 10-15-tak minuta.

Jedemo uz kiselo mlekce, mmmmm odlično je :-)

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120