Rozin kolač sa kruškama - Zdravi recepti

Kolač sa kruškama
Kolač sa kruškama

Na staroj kruški u dvorištu, grane savijene do zemlje od prevelikog roda. Da bi spasila krušku od prevelikog tereta, moram da berem kruške i da od njih nešto lepo pravim. Pravila sam neke kolače gde se koriste jabuke, pa umesto jabuke koristila sam kruške. A ovaj recept sam osmilsila sama.
Recept: 
Mleveni keks, malo maslaca, mleka, i dva vanil šećera, pa umesite rukom. Na tacni stavite providnu foliju i preko nje gotovu masu, pa istapkajte rukom i dobro rasporedite po tacni. Stavite u frižider. U isto vreme očistite tvrdje kruške, iseckajte na srednje komadiće i stavite u tepsiju u koju ste pre toga posuli fruktozu, ili šećer. Kruške ispecite u rerni na jačoj temperaturi. Gotove su kada malo karamelizuju. Tako pečene, vruće, poredjamo od gore na mleveni keks. Ponovo sve to stavimo u frižider. Kada se prohladi kolač od gore stavite šlag ili nešto što vi želite. Možete umesto šlaga, samo da pospete neku vanilu ili cimet.

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120