Musaka od blitve i heljde - zdravi recepti

Blitva i heljda
Musaka od blitve i zrna heljde

Kakva šteta ne jesti blitvu! Kažu: Pa neću valjda da jedem tu travurinu, hahahhhah. Neki neće, a ja mnogo volim blitvu, često je koristim u ishrani i imam je u dvorištu.

Recept:

Skuvajte par krompirića, ogulite i iseckajte na kolutiće.

U posebnu posudu skuvajte zrno heljde, koje će da zameni meso. Procedite, ostavite sa strane. Znajte da zrno heljde veoma brzo se skuva.

Iseckajte jednu glavicu crnog luka, prodinstajte. Dodajte seckanu blitvu i kratko propržite, dok ne ispari voda od lišća.

Sada, u gotovu blitvu dodajte skuvano zrno heljde, posolite, pobiberite.

Na dnu tepsije malo pouljene, stavite red seckanih krompira, onda dodajte blitvu, i od gore stavite još jedan red krompirića. Sve to zalijte sa par jaja umućenih sa malo mleka ili jogurta. Od gore narendišite trapist sir i sve to zapecite. Gotovo je kada se sir otopi i dobije zlatnjikavu boju.

Savet: Kada pečete musaku ili bilo šta slično njoj, umesto da uljite tepsiju, stavite papir za pečenje. Tepsija se neće ni malo uprljati.

Ps: Ako želite da ovo bude posno jelo, onda uradite sve isto samo bez jaja i sira. Polijte malo više ulja i zapecite. 

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120