Makedonski kari (Rice & curry)

 

Čudo zvano paprike i paradajz! Kada sam pisala kratak tekst nešto o sebi, navela sam da smo u Makedoniji svaki dan jeli paprike i paradajz u raznim oblicima i spremljeno na razne načine. Ja sam se malo poigrala i pomešala Makedonsku i Indijsku kuhinju. Napravila sam kari, ali na svoj način! Ništa od začina nije obavezno. Ali onda to nije to, ako ih ne stavite.

Budite uvek otvoreni za nešto novo! Ne forsiram ničiju kuhinju ali o začinima i njihovim blagodetima može danima da se piše. Staviću vam dole linkove da se detaljnije informišete o kariju i začinima, ako želite!

Recept:

Na puteru ili bilo kojoj masnoći propržite crni luk, dodajte i djumbir iseckan na komadiće.

Onda dodajte seckane paprike, pa na kraju paradajz. Kada je to skoro gotovo dodajte začin kurkumu i kari. Nalijte malo vode i dobiće se jedna fina glatka masa. Posolite!

(Ja koristim bibere u zrnu razne boje, zeleni, beli, crni, crveni. Pre nego li prodinstam luk ja prvo propržim biber koji sam prethodno malo usitnula i dodam kašičicu zrnca slačice. E, nakon toga stavljam djumbir, pa luk...itd)

Ako nemožete da pronadjete sveži djumbir onda kupite u prahu i dodajte ga pred kraj zajedno sa kurkumom i karijem. Po želji možete staviti i čilija!

 

Ovo jelo najbolje ide uz pirinač a može i bez ikakvog priloga.

Probajte, obavezno!

 

Linkovi:

Klikni: Začini

Klikni: Puter

Klikni: Kari

Klikni: Kurkuma

Klikni: Čili

Klikni: Djumbir

Roza Kraljica heljde

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120