Limun torta

limun torta
limun torta
limun torta

Recept:

Izmutite 8 žumanjaka, sa 180grama šećera. Dodajte 140 grama brašna, jedan iscedjeni lumun zajedno sa izrendisanom korom, i na kraju dodajte 8 belanca, koje smo pre toga izmutili u čvrst sneg.

Dobijenu masu sipamo u pleh na pek papiru i pečemo na 180 stepeni.

Kada se piškotica ispeče, isečemo je na tri jednaka dela.

Krem:

Od pola litre mleka izvadimo 200 ml i pomešamo sa 5 kašika brašna. Ostatak mleka skuvamo sa 140 grama šečera.  Dok zakuvavate brašno, dobro pazite da vam se ne stvore grudvice. Kada je fil skuvan dodamo sok od jednog limuna.

U, hladan fil umešamo 140 grama maslaca.

Gotovim filom namažemo kore i od gore stavimo  rendanu čokoladu.

Savet: Ako želite bogatiji fil, povećajte gramažu svih sastojaka za fil,  kao što sam I ja uradila. 

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120