Lekovita ljuta supa

Lekovita ljuta supa

Hipokrat je rekao: “Neka ti hrana bude lek, a tvoj lek neka ti bude hrana”.

Tako je meni danas došlo intuitivno da u povrtnu supu iseckam malo ljutih papričica – feferona, čili. U svojoj organskoj bašti imam više vrsta ljutih papričica i mnogo ih volim. Koristim ih redovno u svojoj ishrani, za doručak, ručak i večeru. Nezamislivo mi je da obrok bude bez ljutih paprika.

Ovih dana imam prehladu i ljutina mi veoma odgovara za sinuse. Eksperiment sa supom je dao odlične rezultate: za par minuta sam prodisala na nos!

 

Recept: Skuvajte povrtnu supu, po vašoj želji. Ja sam stavila puno celera, šargarepe, crni luk, peršunovo lišće, i malo testenine. Papričice iseckajte kada je supa servirana u tanjir, i pojedite dok je vrelo.  Ključni sastojak paprike, zvani kapsaicin je veoma lekovit, pogotovo za srčana obolenja.  U šali kažem da srčani bolesnici u džepu uvek treba da imaju koncentrat ljutih paprika, umesto tablete nitroglicerin :-D!

Dakle, ako želite da ispoštujete gornju Hipokratovo izreku i da se lečite prirodno - hranom, ovo vam je način kako da izbegnete hemiju farmaceutske industrije.

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120