Kurs kuvanja za same

Roza Knežević učiteljica kuvanja
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor
Rozina kuća za kuvanje i odmor

Ne znam iz kog razloga ste sami, ali znam da ćete naći milion razloga da opravdate svoju mrzovoljnost i neznanje da sebi napravite obrok. Ja ponekada živim sama, ponekada u zajednici ali i u jednom i u drugom slučaju svaki dan uživam da sebi spremim doručak,napravim ukusan ručak, i večeru. Uživam u tome da sebi udovoljim.

Drugarica iz Japana mi je rekla da tamo postoje ovakav vid škole, da su veoma posećene, da samci hoće da nauče sebi da spreme hranu, hrana koja ima dušu i razlikuje se od one u restoranima, gde pre ili kasnije uvidimo da je ukus uvek isti, nema šarenila.

Ja to vidim ovako: Samac, samica ustanu ujutru iz kreveta, žurno trče na posao i usput negde kupe neko pecivo, pojedu i neznaju kada su pojeli, jer dok žurimo misli su nam kilometrima ispred i ne osećamo ono što nam se dešava sada, dok jedemo tu kiflu. Za ručak odete u neki restoran, i odprilike uvek poručujete isto jelo, jer to je provereno dobro!? Za večeru, nekako je bolje gledati TV i grickati štapiće, čips ili poručiti picu...Sve samo da se ne upetljamo u kuhinju, jer strahujemo da će nešto da nam izgori, izkipi, i jaoj posle brdo sudja, a i šta da kuvam samom,samoj sebi, neda mi se bre...

I, tako svaki dan, pekara, restoran, TV, pica i čips.

O, bože! Zašto sebi ne udovoljiti, zašto ne osetiti mirise i ukuse dok se sprema hrana, i na kraju uživati u njoj sam ili sama. Vreme provedeno u kuhinji, gde spremite sebi topli zdravi obrok nije izgubljeno vreme. To je najdragocenije vreme koje poklanjate sebi, a energiju koju ste uložili i ljubav dok ste to spremali, vraća vam se nazad kroz tu hranu.

Mnoge žene kažu, pa i u mojoj najvećoj blizini „Neću da gubim vreme u kuhinji, rado ću pre kod drugarice, ili u kafić...itd“ Kakva glupost, mislim se ja. Otićiće kod drugarice, njih dve će ogovarati, napuniti se negativnom energijom i njome se nahraniti. Vrati će se kući, u glavi će i dalje da vrti priču sa drugaricom, i poješće neku glupost iz ormančića ili frižidera. Nahraniće se otrovima da nisu ni svesne. Tako je sa ženama, a šta je sa muškarcima.

E, oni bi najradje da im neko servira, da jedu i da dignu sve četiri, ili pet, u vis hahhaha i pravac TV, utakmice, kockarnice.... nema kraja njihovim ljibavima.

Kada su ostali sami iz ovog ili onog razloga, oni nemaju nameru da se potrude da nauče nešto, pa makar tu živela i deca sa njim. Ićiće po pekarama, brzim hranama, slaće decu kod babe, kupovaće grickalice da zavaraju glad, i sve nekakve gluposti samo da se ne približi kuhinji, jer nedaj bože da za to saznaju njegovi drugari.

Pokušaću da napravim i održim ovaj kurs za samce, samice, pa možda se tu rodi i neka ljubav, pa više nećete biti sami. U prirodi čoveka je da živimo sa nekim, nije prirodno živeti sam, koliko god neko to opravdavao. Uglavnom, čovek uvek nadje opravdanja za svoja nedela.

Jedan od razloga je i taj što ja nekoliko godina imam firmu koja se bavi proizvodnjom i prodajom jastuka od heljde, gde je najprodavaniji jastuk, Antihemoroid jastuk. To znači da mnogo, mnogo ljudi pati od hemoroida, a sve zbog hrane i dugog sedenja.

Taj problem ne bi bio takvih razmera kada bi ste provodili jedan deo vremena u kuhinji, a ne samo kompjuterska stolica, stolica u restoranu, krevet, nezdravi obroci.

 

 Sada malo više o školi kuvanja:

Kurs će se odvijati svake nedelje na mom imanju koje se nalazi van grada Sombora. Polaznici mogu biti svi koji žele da počnu da se bave sa sobom, sa zdravim načinom života, da nauče da spreme sebi kvalitetnu, ukusnu hranu. Moji recepti su moji, iz moje glave, spremaju se od 15-tak do sat vremena. To znači da za kratko vreme, vama samima ili vašoj deci napravite veoma ukusnu i zdravu hranu, a da pritom i nemate baš puno posudja za pranje.

Pravićemo dva obroka, učestvovaćete i vi u svemu tome, sve zarad toga da osetite mirise, ukuse, gustine, začinjenost, onoga što spremamo. Dobićete recepte, za ta dva obroka. Pričaćemo o tome kako brzo i lako spremiti zdrav i jeftin doručak, večeru. Napravićemo anketu, i u zavisnosti od vaših potreba, pravićemo vegetarijanska ili mesnata jela. Najbolje da svaki put bude jedno vegetarijansko i jedno mesnato jelo. Pravićemo supe i salate. Naućićemo da pravimo i poneki slatkiš.

Ako se čitajući ovaj tekst pitate dali je ovo za vas, znajte da sigurno jeste, jer da niste, ne bi ste kliknuli na članak. Na velikom ste dobitku, što ćete učiti od nekoga ko je jednostavan i originalan. To sam ja, Roza.

Postoji opcija za one koji dodju na kurs a nisu iz Sombora, da ostanu u kući posle ručka. U kući ima mesta za spavanje za troje ili četvoro. Prednost moje kućice je ta što je van grada, u tišini  sa pogledom na panoramu. Na stotinka metara je kanal i šetalište pored. Ako ste ljubitelj pecanja, ponesite i pribor. 

Cena ovog kursa je 2000 dinara za jedan dan. U tu cenu je uračunat ručak, kafa, prirodni sok, čaj. U ponudi je i pivo, gazirani sok, ledeni čaj i vino. ali to nije uračunato u ceni.

Za one koji žele da borave u kući, cena sa doručkom je 1200 dinara, (To podrazumeva, ostanak posle ručka, boravite sami, ja odlazim a ujutru dodjem da vam spremim doručak). Kuću napuštate do 12 sati, sem ako ne želite da produžite boravak u tišini. Za to se dogovarama na licu mesta. 

U prilogu je i upitnik kojeg treba ispuniti, ali vas ne obavezuje ni za šta sve dok ne uplatite. Upitnik služi meni kao uvid zainteresovanih polaznika i njihove želje. 

Kurs počinje, kada bude bilo dovoljan broj polaznika.

Za sva dodatna pitanja pišite na mail: rozaselect@gmail.com

Broj računa za uplatu: Banca intesa

160-2400100001360-49   ( Roza Knežević )

 

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120