Krompir paprikaš sa domaćim rezancima

krompir paprikaš
Domaći rezanci

Ovo preukusno jelo, znaju svi da naprave, a, ja samo da podsetim i napišem recept za one mlade domaćice, koje tek sada poćinju da kuvaju.

Ovo jelo ne bi bilo tako ukusno, da nisam napravila domaće rezance, koje su najukusnije, od svakakvih najskuplih testenina u prodavnicama. 

Recept:

Na masnoći propržimo sitno seckanu veću glavicu crnog luka. Luk ne treba da se preprži, već da bude staklaste boje. Dodamo 4-5 krompira srednje veličine, seckan na krupnije kocke, šargarepu seckanu na kružice, lovorov list, i ko želi doda suve ljute papričice. 

To sve se kratko proprži, dodamo 1,5 kašiku aleve paprike, brzo promešamo i nalijemo vrelu vodu. Ostavimo da se kuva sve dok krompir ne bude skuvam i dok se ne napravi fina gusta čorbica. Posolite i pobiberite na kraju. 

Recept za rezance:

Umesite testo od tri jaja, malo soli i brašna. testo treba da bude tvrdo. Razvaljajte testo, pobrašnite i na kraju iseckajte. Kuva se u vrelu vodu.

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120