Krem supa od bundeve Hokkaido i zrno heljde

zdrava krem supa
Krem supa od bundeve Hokkaido i zrno heljde

 

Jesen je svuda oko nas, a sa njom i njeni darovi! Glavna jesenja kraljica je bundeva. Ima ih bezbroj. Ovoga puta sam spremila krem supu od Hokkaido bundeve. Ako je nemate, zamenite je sa bilo kojom drugom vrstom bundeve. Sve su slične!

Sama naslovna slika, već govori koje su potrebne namirnice.

Recept:

Iseckajte pola Hokkaido (ili bilo koje druge vrste) bundeve, jednu šargarepu, jedan peršun, jedan crni luk, dve grančice ruzmarina i jedan krompir. Sve to zalijete vodom da prekrije povrće. Ako nam je posle pregusta čorbica, dodamo malo vrele vode. To se sve kuva, i za kratko vreme je gotovo! Čim se povrće smekša, posolimo, izmiksamo u blenderu ili sa onim specijalnim okruglim dodatkom od miksera, za čorbe i frapee. Sada, ko želi umesto da dodajete kao po navici pavlake i prepečene hlebiće, zamenimo to sa zrnom heljde! Jednostavno zrno samo properite i dodajte u čorbicu. Kuvajte još 10-tak minuta.

Za kraj dodajte po želji bibera i kurkumu. Kurkuma je proglašena za prirodni lek, pogotovo kod bolesti organa za varenje. Probajte polako da je uvodite u vaš jelovnik. Iznenadićete se vrlo brzo kako deluje na organe za varenje!

 

To je to, od mene kraljice heljde…

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120