Humus

humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije
humus, pašteta od leblebije

Ništa bolje, nego kada sami kući napravimo jelo. Tako i sa humusom. Ima da se kupi u samoposlugama, a ukus, nema veze sa onim kada napravimo kući.

Evo recept:

Uveče potopimo sirovu leblebiju u hladnu vodu. Sutra dan je skuvamo, a kuva se negde oko dva sata. Procedimo, a, vodu od kuvanja sačuvamo. Kašikom ili rukom promešamo zrna da počne da im otpada ljuspa. Očistimo ljuspe što više možemo. 

U, blender stavimo par češnjeva belog luka i zrna leblebije. Sve to izblendiramo i ako nam nije dovoljno glatko onda doradimo sa štapnim mikserom. Postepeno dodajemo od vode koju smo sačuvali, da se lakše izmuti. U, to sve, dodamo mleveni susam, (samleven na mašinici za kafu. Odprilike 300 grama susama na 500-600 gr. sirove leblebije)

Kada sve to sjedinimo, da liči na paštetu, dodamo soli, maslinovo ulje, sok od pola limuna, i dobro promešamo. Stavimo na tanjir, od gore pospemo maslinovo ulje i aleve paprike.

To je recept za osnovni humus, a svako po želji može da doda razne začine. 

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120