Hranom protiv hemoroida

Jedi zdravo, sedi bez bola

 

Činjenica je da od svih živih bića, jedino čovek ima ozbiljan zdravstveni problem pod imenom „Hemoroidi“ . Za nastanak ovog poremećaja najveći uzrok su nepravilna ishrana i način života. Bitni su još, nasledni faktor i dugo sedenje!

Hemoroidi mogu da se pojave u bilo koje starosno doba, ali učestalije je kod starijih osoba. Ova pojava ne predstavlja nikakvu opasnost po čovekovo zdravlje, ali može biti veoma bolna. Iz tih razloga je i osmišljen „Antihemoroid jastuk“ u cilju ublažavanja bolova kod ljudi koji pate od hemoroida. O jastuku i njegovim blagodetima informišite se na klik: Antihemoroid jastuk

Sada kada smo pola problema rešili, tako što dok sedimo ne boli, sledeća stvar je ishrana.

Treba iz korena promenuti način ishrane! Vaša hrana treba da sadrži namirnice bogate vlaknama, i enzimima, odnosno svežim klicama. Sve to propraćeno sa mnogo vrsta svežeg voća i povrća. Izdvojiću neke od njih:

Jabuke, kruške, kupus, brokoli, mahunarke, laneno seme i žitarice, posebno mekinje.

Bitan akcenat je na vodi! Treba piti što više vode, jer voda je najbolji prirodni omekšivać stolice. Posebno mesto zauzima i čaj od pečurke Kombuche, koji ima antibakteriska svojstva i jača organizam. Pijte 1-2 kašike dnevno, lanenog ulja ili jedite lanene semenke pomešane sa jogurtom. Zatim slede, borovnice, višnje, crne ribizle. Najveći spas za hemoroide koje krvare su namirnice bogate vitaminom K, i tamno zeleno lisnato povrće. Bogat izvor vitamina K, su sveže klice lucerke.

Najveći otrovi su kafa, cigarete, alkohol, čokolada, crno vino, crveno meso , mesne preradjevine i industriski preradjene proizvode. Treba izbegavati suvu hranu i sendviče i uvrstiti barem jedan kuvani obrok dnevno!

Dakle, heljda je rešila pola problema, tako što je napravila jastuk za udobno i bezbolno sedenje, a  na vama je da se potrudite da promenite način života i ishrane!

 

Roza-kraljica heljde

 

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120