Heljdini hlebići

Heljdini hlebići
hlebići sa heljdom i integralnim brašnom
Heljda i integralno brašno

 

Evo nešto brzo, lako i mnogo ukusno!

Nemojte da se uplašite, zbog toga što ću da nabrojim više vrsta brašna. Prvo odete do prodavnice, kupite brašna. Bićete iznenadjeni koliko dugo ćete imati ta brašna u kući od kojih će te praviti ovakvu vrstu hlebova, koje se malo pojedu i mnogo zasićuju. A, o hranjivim vrednostima ne treba ni da govorim, neka vam recept kaže sve.

Priprema se tako što sve pomešate, i odvadite pola mešavine sa strane( ona nam služi da sa njom domesimo hlebiće). Zamesimo testo sa 2,5-3 dl vode.

Pravimo male lepinjice u obliku koji vi želite. Stavite u podmazanu tepsiju, premažite ih puterom i od gore stavite proprženi susam (tako je ukusniji). Pečete u dobro zagrejanu rernu na srednju temperaturu i za 10 -15, minuta su gotove! Kada ih izvadite iz rerne, poprskajte ih hladnom vodom i pokrijte krpom. E, kada to sve uradite onda ih pojedete, hahaha...

 

Potrebna brašna:

Heljdino                     2 supene kašike

Krupno kukuruzno     4 supene kašike

Sitno kukuruzno         2 supene kašike

Ovseno brašno            2 supene kašike

Raženo brašno            2 supene kašike

T950 brašno               2 supene kašike

T500 brašno               2 supene kašike

Mak samleveni           1 supena kašika

Proprženi susam         2 supene kašike

Mleveni lan                1 supena kašika

1-2 kašikica soli

1-kašičica sode bikarbone

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120