Heljdina prolećna čorbica

Heljdina prolećna čorbica
Heljdina prolećna čorbica

 

 

Izdinstajte jednu vezicu crnog luka zajedno sa percima. Dodajte seckane šargarepe, peršun, tikvicu, krompir, papriku, (i, još bilo koje povrće po želji, kupus, grašak, blitva itd....).

Malo prodinstajte, dodajte 1-2 kašike aleve paprike, nalijte vodom. Kuvajte oko pola sata, dok se ne dobije fina čorbica, Posolite i pobiberite.

Dok se to kuva, napravite od dva jajeta i brašna testo kao za rezance, (heljdino i obično 1:1, pomešano). Dodajte i malo soli. Od testa pravite flekice kao na slici. Stavite ih u čorbicu i skidajte sa vatre posle dva minuta.

 Mnogo ukusno! A tek jednostavno, da ne može biti jednostavnije i jeftinije!

 

Roza – Kraljica heljde 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120