Heljdini rezanci

Heljdini rezanci
Heljdino testo za rezance
Heljdine kockice
Heljdine kockice sa cimetom

 

Heljdini Rezanci

Kratka priča:

Kažem ja ženi na pijaci: Molim Vas spanać za 10 din.

Ona gleda, čudi se i daje mi za 15 din. Časti me sa onih 5 din. Kaže da ovakav slučaj nije imala, hahahah! Bože ženo, kažem ja njoj, pa nije ništa čudno, živim sama, hahaha...itd...

 

Recept: Sprema se za 35 min, a dobijete glavno jelo i desert. I to opet količinu za pola ulice.

 

Pomešajte šolju brašna od heljde, i isto toliko obično T500 brašno. Sada tako pomešano, izvadite sa strane jednu šolju.( sa time domesimo testo)

Znači, u ono brašno( jedna šolja) stavimo so i 3 jaja. Sve to domesimo sa onim ostatkom brašna. Testo da bude tvrdkasto! Nemojte da vas buni ostaće još malo brašna koje nećete iskoristiti.

Od pola testa napravićete rezance, a od druge polovine kockice.

Posebno ih skuvajte i procedite.

 

U medjuvremenu, na puteru Gi, ili bilo koje ulje prodinstajte glavicu crnog luka iseckanog na rezančiće i u to dodajte na rezance iseckan onaj spanać za 15 din. Par kapljica vode i začas je gotovo, proprženo. Posolite.

To sve pomešajte sa rezancima i pospite parmezanom (a, i ne morate).

 

Desert, ide tako da skuvane kocke pospemo sa cimetom i fruktozom (može šećerom ili medom). Mnogo je ukusno! A o jednostavnosti ne treba da govorim. (Kockice možete iseckati manje, od ovih moji prikazanih)

 

 

 

 

Zdravo od „Heljde“ i Roze

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120