Zdravi recepti - Štir sa paradajzom i bosiljkom

Mediteranski prilog od štira, paradajza i bosiljka
štir

 

Život je toliko jednostavan i lak, a čovek ga proćerda i na kraju umre, a da se nije osvestio-probudio! Moji recepti su laki, brzi, hranjivi, neverovatno ukusni i nada sve jeftini.

Kao što i vidite ja ne marim za estetiku kako će biti stonjak u kojoj boji, pa da se slaže uz tanjir, pa šta će reći ljudi ako nije lepa slika.....i gomila gluposti, koje nikoga ne zanimaju, već gledam da to što jedem bude ukusno, i podelim sa ljudima koji su na pravom putu, sličnih shvatanja kao moja.

Ovo je jedan letnji lagani recept za testeninu, i prelepog je ukusa!

Recept:

Na maslinovom ili bilo kojem ulju prodinstajte puno belog luka. Zatim dodajte krupno seckani štir i kratko prodinstajte, pa dodajte sitno seckani paradajz. Pržite kratko na jačoj vatri. Na kraju dodajte seckane listove svežeg bosiljka, kojeg verujem da sami gajite u saksijici... (Kako još nemam domaćeg paradajza, kupila sam ovaj jer je Makedonski, pa me nostalgija naterala. Ako  paradajz nije sočan, dodajte mrvicu vode).                                                                              

Ukus pravi mediteranski! Jedite ovo uz neke kvalitetne makarone ili špagete. Po želji pospite od gore i sir parmezan.

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120