Pljeskavice sa heljdinim i kukuruznim brašnom

Pljeskavice sa heljdinim i kukuruznim brašnom

 

Kako bi opravdala ono moje daj mi ništa, napraviću nešto, evo sledi dokaz:

Priča ide ovako: Radim ja danas, šijem razne jastuke od heljde i odjednom, nije mi dobro, treba mi svež vazduh! Kako već jedno vreme živim kao podstanar u jednoj „bože me sačuvaj zgradi“, na četvrtom spratu, prinudjena sam da mi u sobu ulaze kojekakve mirise iz stana sprat nižeg od mog. Stalno prže slaninu i kuvaju neko meso! Ma, i ne otvara mi se prozor! Elem, kako mi je danas itekako bio potreban vazduh, čim sam otvorila prozor, kad ono, opaaaaa, umesto sveži vazduh, ja dobijem miris prženih pljeskavica, hahahahahah.

I tako sam ja došla na ideju da sebi napravim sličan ručak u mom heljda izdanju.

Da podsetim da nisam išla u nikakvu nabavku, već odem u špajz i tamo zateknem samo krompir i luk, a u frižideru jedna šargarepa, hahaha... I sada, to treba da budu glavni sastojci recepta, hahahah

Recept:

Izrendišemo malu šargarepu, dva manja krompira i jedan manji crni luk. Ako imate stari hleb, potopite u vodu onaj deo iz sredine, i dobro ocedite. Ako nemate hleb, onda dodajte prezlu. Jedno jaje i sve to posolite, pobiberite i napravite masu za pljeskavice.

Sada, posebno u jednu posudu pomešajte, heljdino brašno, kukuruzni griz (palentu), i susam.

Od smese pravite pljeskavice i dobro utapkajte u ovu mešavinu brašna i susam.

Pržite na vrelom ulju. Kao prilog, neka budu pržene kockice od krompira.

I, gotov ručak...Za potrebno vreme, ne treba da ponavljam da skoro svaki ručak pravim za pola sata, hahahahah...

Ps: Ako vam je smesa  vodnjikava, dodajte malo mešavine brašna i susama.

 

Ručak je bio odličan! Nema masti, mesa, a super jeftino, i brzo...Probajte!

I da ne zaboravim da kažem, da je za dezertaciju danas, na meniu bilo ni manje ni više, već Makedonsko grozje od Drenovsko lozje, hahaha

 

Roza kraljica heljde

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120