Pečeni beli luk

pečeni beli luk
priprema belog luka za pečenje
skidanje ljuspe sa češnjeva belog luka
pečeni beli luk sa maslinovim uljem
zapečeni beli luk
pečeni beli luk

Evo, jedan zdrav namaz koji se brzo sprema, mnogo je ukusan, i jeftin.

Ovo je odličan način kako da pojedemo veću količinu belog luka, a da nam pritom nije muka smiley

Otsečemo vrhove glavicama belog luka, poredjamo u foliju, zatvorimo foliju i pečemo na 220 stepeni, 20-tak minuta. Kada je gotova prva faza možemo da polijemo glavice luka sa maslinovim uljem, posolimo, i dodamo suvo peršunovo lišće. Nastavimo sa pečenjem  bez folije od gore još 20-tak minuta, sve dok se beli luk ne zacrveni. Kada je gotov izvadimo i ostavimo da se prohladi. Potom, rukom istisnemo luk na tanjir, polijemo još malo sa maslinovim uljem i dodamo neki začin po želji. Možete da mažete na sveži hleb, na prepečeni hleb, na sveže napravljene tortilje...

Ukusno, hmmm smiley

Roza

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120