Hleb od heljdinog brašna

Hleb od heljdinog brašna
Hleb od heljdinog brašna

 

Evo jedan recept, za brzinski hleb od heljdinog brašna, sa kvascem.

Pomešajte po dve šolje koje vidite na slici, heljdino i obično brašno T500.

Odvadite jednu isto takvu šolju, sada mešavinu brašna, jer će nam trebati za domesiti hleb.

U preostalo brašno dodamo kašičicu soli, jedan suvi kvasac i pola litre mlake vode. Dobro sve umešamo i domesimo sa onim brašnom koji smo prethodno odvojili. Ako je potrebno još brašna dodajte još malo običnog brašna. Testo ostavimo na toplo. Za nekih 15-tak minuta, oblikujemo hlebić po želji i stavimo u dobro nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Ja lično sam to uradila sa puterom GI. Od gore sam takodje premazala puterom i posula sam mešavinom kukuruznog i heljdinog brašna.

Pecite u zagrejanu rernu na najjačoj temperaturi, pola sata. Izvadite tepsiju i poprskajte dobro hleb od gore sa hladnom vodom. Vratite tepsiju nazad još pet minuta i hleb je gotov.

Mirisaće vam cela kuća prelepo! Sve zajedno mi je bilo potrebno oko sat vremena. Znači nije teško i ne oduzima nam puno vremena.

Uživajte dok mesite i jedete vaš hleb!

Roza-kraljica heljde

 

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120