Heljdini rezanci sa blitvom

Heljdini rezanci sa blitvom

 

Pomešajte šolju heljdinog brašna, i isto toliko obično T500, brašno. Sada tako pomešano, izvadite sa strane jednu šolju.( sa time domesimo testo)

Znači, u ono brašno( jedna šolja) stavimo malo soli i 2-3 jaja. Sve to domesimo sa onim ostatkom brašna. Testo da bude tvrdkasto! Nemojte da vas buni ostaće još malo brašna koje nećete iskoristiti.

 

Od testa napravite tanku koru za rezance i iseckajte.

Rezance stavite u vrelu vodu, kuvajte 2-3 min i procedite.

U medjuvremenu, na puteru Gi, ili bilo koje ulje prodinstajte glavicu crnog luka iseckanog na rezančiće i u to dodajte na rezance iseckanu blitvu. Par kapljica vode i začas je gotovo, proprženo. Posolite.

To sve pomešajte sa rezancima i pospite parmezanom (a, i ne morate).

Pogledajte video i uverite se u lakoći spremanja ovog recepta.

Prijatno od Roze, kraljice Heljde :-)

[video:http://www.youtube.com/watch?v=-ADnCAOEKJA]

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120