Heljda sa šargarepom

Heljda sa šargarepom i kurkuma
Zrno od heljde

Heljda sa šargarepom, kurkuma i sojini komadići

Ovo jelo sam približila indijskoj kuhinji, u čast Heljdi koja potiče iz  Severne Indije. Dodala sam kurkumu, (obožavam ovaj začin).

Za ovo jelo nam je potrebno:

CRNI LUK

BELI LUK

ŠARGAREPA

ZRNO HELJDE

PUTER GI

ZAČINI:SO, BIBER, KURKUMA

Izdinstajte na puteru GI, jedan crni luk, pa propržite I dva češanja belog luka. Onda dodajte šargarepu isečenu na kolutiće.

Blago dinstajte pa dodajte šolju opranog zrna heljde. Nalijte sa 2-3 šolje vode. Kuva se na umerenoj vatri sve dok zrno ne smekša i voda ne ispari.  Dodajte so, biber i kurkumu po želji.

Prilog uz heljdu koji vidite na slici su komadići soje. Njih (oko 50-100 gr) potopite u vodi u kojoj ste stavili, so, biber, kurkumu, čili. Neka stoje 15-tak minuta pa ih procedite i propržite na puteru Gi

I ovo jelo dragi moji, se sprema za pola sata. Probajte i komentarišite, a ko nevoli začin kurkumu, neka ga slobodno izostavi.

Roza

Proizvode možete poručiti i putem telefona/SMS-a na: 063/440-120